ABUS

(14 Produkter)
Valgt:
  KATEGORIER

  Anvendelse

Valgt:
  •  

  Pris (kr.)

  • kr. - kr.
    Anvend

  Kundeanmeldelser

Valgt:
ABUS

ABUS - synonym med sikkerhed

Den tyske producent ABUS har siden 1924 fremstillet låse og navnet er et akronym for August Bremicker und Sohne KG. ABUS udvikler og designer mekanisk og elektronisk sikkerhed. Når det kommer til beskyttelse af liv og ejendomme, er ABUS ansvarlig for at yde ekstra sikkerhed. ABUS udvikler og producerer sikkerhedsløsninger, der giver mennesker rundt om i verden en god følelse af sikkerhed. Dette afspejles også i ABUS's positionering om, at ABUS siden 1924 har leveret innovative sikkerhedsteknologier til gavn for mennesker. ABUS har bl.a. specialiseret sig i sikkerhedslåse til vinduer og døre og låse til f.eks. motorcykler, både og cykler.

SORTER EFTER
Side1af
1
 
SORTER EFTER
Side1af
1

Campz forhandler Abus kædelåse

Find en hvilken som helst hængelås et eller andet sted og kig på navnet. Der vil sandsynligvis stå ABUS, for det mærke er et af de absolut største i verden, når det kommer til sikkerhedslåse. En hængelås er normalt noget, man bruger til at låse et skur, sit kælder- eller loftsrum og lignende. Hængelåsen er en metalboks med en u-formet bøjle foroven, som man kan låse op, enten med en nøgle eller med en kodelås. En øsken sidder fast på døren, og på karmen eller væggen sidder et beslag med hul i, som man lukker hen over øskenen, åbner hængelåsen og stikker den fri ende af u-bøjlen gennem øskenen og trykker bøjlen ned i hullet i låseblokken til det siger klik – og hængelåsen er låst. Denne metode er ikke så hensigtsmæssig til at låse cykler, da en kraftig kæde med en hængelås ville fylde for meget og være for uhåndterlig, så derfor har ABUS udviklet en særlig cykellås, som er meget nemmere at have med at gøre. Cykellåsen består af en relativt tynd stålwire indkapslet i plastik og med en integreret lås i enderne, som ikke fylder ret meget.ABUS 5700 uGrip Bordo Det giver en særdeles fleksibel cykellås, og på grund af den tynde wire kan låsen gøres længere, uden at fylde mere, så man også kan låse sin cykel fast til stationære emner, for eksempel et vejskilt eller et cykelstativ.

Fra lille skala til verdensomspændende

Det tyske firma ABUS blev grundlagt i 1924 af August Bremicker og hans sønner i den lille landsby Vilmarstein ved Ruhr-floden og i det tyske Ruhr-distrikt, som skulle blive et af de største områder for sværindustrien i Tyskland. Her startede de en lille produktion af hængelåse. De startede virksomheden i kælderen i familiens hus, og de havde næppe troet, at deres låse og deres slogan ”Den gode fornemmelse af sikkerhed” skulle komme til at gå sin sejrsgang over hele verden, men ABUS er siden blomstret til en verdensomspændende virksomhed. Firmanavnet ABUS står for August Bremicker Und Söhne – altså August Bremicker og sønner. Familievirksomheden var på daværende tidspunkt ikke den eneste, der fremstillede hængelåse i den lille by Vilmarstein, som altså skulle blive en del af et af verdens største industricentre – Ruhr-distriktet – men det var alligevel mærket ABUS, der skulle blive synonym for hængelåse. Det skyldes primært den utrættelige flid, innovative ideer, ekspertise og know-how i forhold til udviklingen af produkterne fra grundlæggernes side – samt en god sans for salg af produkterne.

Fra blik til messing

Frem til 1950’erne var hængelåse primært fremstillet af stål eller blik, men herefter fik metallet messing sit indtog og hurtigt en del af hængelåsene. Netop ABUS var den første producent, der kunne præsentere hængelåse i dette nye materiale. Dermed placerede den lille familievirksomhed sig hurtigt i verdenseliten for producenter af hængelåse og fik i ordets egentlige betydning en nøglerolle inden for udviklingen af sikkerhedslåse. I USA udråbte man endda ABUS som ”World Leader of Brass Padlocks” – på dansk: Verdens førende producent af messinghængelåse. Hængelåse er stadig en vigtig del af virksomhedens produktion, men sortimentet af sikkerhedsforanstaltninger er for længst udvidet til også at omfatte hussikkerhed som vindues- og dørsikring, telefonstyrede døråbnere og røgalarmer. ABUS har også et datterselskab, som udelukkende beskæftiger sig med elektronisk sikkerhed, for eksempel i form af alarmanlæg og videoovervågning. Den såkaldte objektsikkerhed omfatter låseanordninger og specialløsninger til for eksempel containere, den mobile sikkerhed er sikkerhedsløsninger for knallerter, motorcykler, ATVere, både, cykelhjelme og cykeltasker.ABUS Oryde ST Inden for denne sidste kategori må man nok også regne de cykellåse, som man kan finde her på campz.dk.

Fra hængelås til cykellås

Mange kan sikkert huske tidligere tiders cykellåse, som sad fastmonteret på stellet lige bad sadlen. Disse låse bestod af en boks for oven, og så kunne man trykke en pal ind gennem hjulet, så den klikkede sig fast i en modsvarende cylinder på den anden side. Så var der to muligheder: Låsen kunne enten have en knap midt på, som man kunne rykke til højre, venstre, op og ned, og ved at rykke den i et bestemt mønster, for eksempel to gange op, én gang til venstre og én gang ned, så låste cykellåsen, som var forud kodet til netop denne kombination, sig op. Eller også sad der på boksen en række på fem pinde ved siden af hinanden. Hver pind havde tre positioner – inde, midt i, eller ude, og ved at vælge den rette kombination, låste låsen sig op. Men disse låse var ikke særligt solide, og de var følsomme for vejr og snavs – og endelig kunne man let glemme den rigtige kombination. Det var også nogenlunde her, at ABUS i 1959 startede med at producere cykellåse, men indså snart, at dette ikke var holdbare løsninger, så i starten af 1970’erne påbegyndtes produktionen af den type cykellås, som man i dag stort set ser på enhver cykel – kædelåsen. Den moderne kædelås er en videreudvikling af den kraftige kæde – nærmest som en ankerkæde - med en hængelås. ABUS´ kædelås er en utroligt stærk stålwire med en snaplås. Man presser ganske enkelt den ene ende af wiren, som er forsynet med en pal, ind i låsemekanismen i den anden ende af wiren, og klik – så er cyklen låst. Kædelåsen er lang nok til, at man kan stikke den gennem både for- og baghjul, og dermed rundt om stellet, eller gennem hjul eller stel og omkring en fast genstand som et vejskilt eller et cykelstativ, og dermed kan eventuelle cykeltyve ikke bare fjerne cyklen med lås, men skal have hele cykelstativet med! Wiren er så stærk, at den kræver en kraftig boltsaks at bide over, og de er jo de færreste, der går undt med sådan en i lommen. Men her på campz.dk kan du naturligvis også finde eksemplarer af den klassiske hængelås fra ABUS. De findes med den ovenfor nævnte u-bøjle i flere længder, så man for eksempel kan låse flere emner sammen med den samme hængelås:
  • ABUS cykellås, 2 meter
  • ABUS vandsikker hængelås
  • ABUS hængelås, kort u-bøjle
  • AUBS hængelås, lang u-bøjle


Brug for hjælp?
Kontakt vores kundeservice: man-fre 10.00-18.00
78 77 40 69
Nyhedsbrev
Registrer dig nu og få en rabatkupon på 70 kr.
Eksklusive kampagner og tilbud venter dig. 4
Tilfredse kunder
Er du tilfreds med vores service? Skriv en anbefaling til andre!
Skriv en anbefaling