Bergans

(214 Produkter)

  Anvendelse

Valgt:
  •  

  Pris (kr.)

  • kr. - kr.
    Anvend

  Kundeanmeldelser

Valgt:
Taske fra Bergans
Bergans

Bergans of Norway - en pioneerer inden for outdoorudstyr og beklædning

Det hele begyndte i 1908 med cykelfabrikanten Ole F. Bergan, og i 1910 kunne Bergans introducere den første rygsæk i læder. Siden er flere produkter kommet til, og Bergans brandet er den dag i dag synonymt med kvalitetsprodukter til udendørs sportsentusiaster. Bergans er leverandør af udendørs udstyr og teknisk beklædning til en bred vifte af aktiviteter som f.eks. ekspeditioner, jagt, bjergbestigning og skiløb. Bergans tilbyder bl.a. også telte, liggeunderlag og soveposer.

SORTER EFTER
Side1af
4
 
SORTER EFTER
Side1af
4

Godt klædt på med Bergans

På vores nordlige breddegrader kan det godt blive rigtigt koldt om vinteren. Vi slipper som regel nogenlunde billigt her i Danmark, men man skal ikke meget nordligere i vores skandinaviske naboland, før det kan blive bidende koldt i lange perioder. Hvis man medregner øerne, har Noget intet mindre end 100.000 kilometer kystlinje, så det er ikke så underligt, at det netop er fra Norge, at mærket Bergans stammer. Mange turister ynder at tage helt op til Polarcirklen i Sverige eller Norge for at se midnatssolen, og så er det en rigtig god idé at være forberedt på kolde temperaturer, især hvis man kommer fra et sydeuropæisk land, hvor man er vant til et lidt varmere klima.

Det startede med en rygsæk

Norge er som bekendt et meget bjergrigt land, og hvis man skal på bjergbestigning eller blot en vandretur i fjeldene, så er det vigtigt at have hænder og arme fri. Bergans Nordkapp Jr.Dels fordi man skal bruge dem til at klatre med, og dels fordi man så kan tage for sig med hænderne og dermed afbøde de værste skader ved et fald. Derfor er en rygsæk til diverse oppakning nærmest bydende nødvendig, og det vidste nordmanden Ole F. Bergan, som levede fra 1876 til 1956. Rygsækken var allerede opfundet, men Ole F. Bergan var den første til at udstyre den med en udvendig ramme. Bergan var ivrig jæger, og det var netop under en jagttur, at han fik idéen til den udvendige ramme. Han tog ganske enkelt en gren og bøjede den, så den kunne støtte hans rygsæk uden ramme. Ole F. Bergan var af profession cykelsmed, så han havde både håndelaget og den teknologiske viden til at videreudvikle sin opfindelse. Han forfinede designet og udskiftede grenen med en ramme af letmetal, og dermed var mærket Bergans født. I løbet af få år udtog firmaet ikke færre end 45 patenter, blandt andet på de såkaldte step in/step out skibindinger, harpuner til hvalfangst og en ventilløs forbrændingsmotor. En købmand fra Oslo, Sverre Young, kunne se potentialerne og købte nogle af Bergans patenter. Sverre Young var en entreprenant mand, og han er formodentlig den første, som opfandt rygsækken specielt designet til bjergbestigning. Men indtil videre var Bergans rygsækkene de mest populære produkter, og i 1913 købte den norske hær rygsække fra mærket til tropperne, og de blev også brugt af berømte opdagelsesrejsende som Roald Amundsen, Lincoln Ellsworth and General Bruce på ekspeditioner til Mount Everest, og dette gjorde Bergans rygsække verdensberømte.

Den katastrofale brand

Produktsortimentet fra Bergans blev støt og roligt udvidet, blandt andet til også at omfatte det sportstøj og hverdagstøj, som man i dag kan købe på internetbutikken CAMPZ.dk. Men i 1986 var det hele ved at gå op i røg, for fabrikken brændte. Her gik varer og materialer til 20 millioner produkter tabt – og ikke mindst tegningerne til de fleste af produkterne. Så virksomhedens folk måtte ud i forretningerne og købe deres egne produkter tilbage for at kunne genskabe designene.Bergans Cecilie Fabrikken blev hurtigt genopført, men alligevel var mærket ude af markedet i et år, og det havde naturligvis store økonomiske konsekvenser. Men den nye fabrik var en af verdens dengang mest avancerede tekstilfabrikker med blandt andet elektronisk kontrol over produktionsforløbet, og i løbet af få år genvandt Bergans, sin status på markedet. På internetbutikken CAMPZ.dk kan man finde et stort udvalg af produkter fra Bergans, og der er noget til ethvert klima og enhver årstid. For eksempel:
  • Bergans regnjakke
  • Bergans softshell jakke
  • Bergans fleecejakke
  • Bergans bukser
Bergans er lige nu inde i en meget produktiv fase og har flyttet produktionsfaciliteterne til Hokksund, og her udvikler man konstant nye designs, ikke mindst inden for såkaldt teknisk beklædning, det vil for eksempel sige sportstøj, som er specialfremstillet til netop den sportsgren, det skal bruges til med en høj grad af isolerende og svedtransporterende evner. Ud over rygsække og tøj fremstiller Bergans også en lang række produkter til udendørs brug, for eksempel telte, soveposer og kanoer. Virksomheden er meget miljøbevidst og har fået flere udmærkelser af norske instanser for dens indsats til fordel for miljøet. Det gælder både materialer og produktionsmetoder. Blandt materialerne findes for eksempel fleece og 100 % ren merinould, som har nogle helt specielle kvaliteter. Merino regnes for den fineste uld i verden. Ulden stammer fra Merino fåret, som via Lilleasien og Nordafrika kom og herfra blev importeret til Spanien i det 12. århundrede. I de efterfølgende århundreder kom der også engelske får til Spanien, og ved at krydse de to racer fremavlede man Merino fåret, som frembringer den fine uld. Find Bergans produkterne på CAMPZ.dk.


Brug for hjælp?
Kontakt vores kundeservice: man-fre 10.00-18.00
78 77 40 69
Nyhedsbrev
Registrer dig nu og få en rabatkupon på 70 kr.
Eksklusive kampagner og tilbud venter dig. 4
Tilfredse kunder
Er du tilfreds med vores service? Skriv en anbefaling til andre!
Skriv en anbefaling