Trangia

(122 Produkter)

  Pris (kr.)

  • kr. - kr.
    Anvend

  Kundeanmeldelser

Valgt:
Trangiasæt fra Trangia
Trangia

Det modstandsdygtige stormkøkken

Den svenske virksomhed Trangia er formentlig en af de mest kendte producenter indenfor udstyr i outdoorbranchen. Og dette med god grund. Næsten alle, som har været på udflugter ude i naturen, har ladet sig overbevise af de funktionelle og raffinerede Trangia produkter, og der bør aldrig mangle en af de smarte og lette kogeapparater på en tur ude i det fri.

SORTER EFTER
Side1af
3
 
SORTER EFTER
Side1af
3

Camping udstyr fra Trangia hos campz.dk

Trangia er et mærke, som de fleste danskere har et forhold til, enten fordi vi selv har brugt dem på utallige spejderudflugter, vandreture og måske festivaler, eller fordi vi har hørt det nævnt af vores forældre, når de fortæller historier fra de gode gamle dage. Trangia har da også eksisteret i mange år, og har haft god tid til at få den klassiker-status, som den har i dag. Det ikoniske stormkøkken blev opfundet i 1925 af svenske John E. Johnson, og er siden blev brugt dels af den svenske hær, dels af spejdere og friluftsmennesker kloden over.
Siden 1925 har de forbedret og raffineret sit stormkøkken, men konceptet er det samme. Det samme gælder i øvrigt i høj grad også designet. Trangia TundraDet består af et varierende antal gryder, en pande, en tang, som udgør håndtag for både pande og gryder, en spritbrænder med låg, og en todelt vindskærm, som også fungerer som stander for gryderne, når køkkenet er i brug. Alle dele passer i den største af gryderne, og panden fungerer som låg. Desuden medfølger en nylonrem til at holde sættet sammen til en lukket og kompakt enhed. Designet er simpelt, men effektivt, hvilket også bevises af konceptets holdbarhed. Så mange år uden store ændringer i grundformen er imponerende. Konceptet er måske simpelt, men det er gennemtænkt og gennemtestet. Et væsentligt element i deres succes, sammenlignet med andre stormkøkkener, er brugervenligheden. Sættet er let at samle og skille ad, og også madlavningen på køkkenet er lige til. Nogle få ting er dog gode at huske på: Når madlavningen er overstået, er det ikke en god idé at slukke flammen på spritbrænderen ved hjælp af brænderens låg. Låget har nemlig en gummiring, som ikke kan tåle varmen og vil smelte på brænderen. I stedet bør man vente til flammen går ud af sig selv, når der ikke er mere sprit i brænderen. Det er oplagt at vente med at pakke stormkøkkenet ned, til man har spist sin nylavede, varme mad. Når det pakkes ned bør spritbrænderen pakkes i en stofpose, så den ikke ridser og slider gryden. Trangia laver som nævnt sæt af forskellig størrelse og til forskellige behov. Til familier eller grupper på 3-4 personer findes serie 25, som kommer med gryder af 1,5 og 1,75 L. Til en enkelt eller to personer findes de lidt mindre sæt i Serie 27, som kommer med to 1 liters gryder. I begge serier findes sæt med en kedel, og for alle sæt gælder det, at enten panderne eller gryderne kan fås med non-stick belægning, som kan gøre madlavningen en smule sjovere. Valget af et af Trangia stormkøkken er alt sammen et spørgsmål om behov. Hvor mange mennesker skal der laves mad til, hvor ofte skal det bruges, og hvor meget skal det fragtes rundt på ryggen? Trangia laver tilbehør som ikke følger med i standard-sættene. Trangia StormkøkkenF.eks. et multifunktionsbræt, som kan fungere både som skærebræt, låg og dørslag. Desuden kan alle dele købes som løsdele, så hvis noget skulle blive væk eller trænge til en udskiftning, er det til at klare.
  • Trangia 27-2 Ultralight Spritapparat Aluminium grå
  • Trangia Campingset 24 Non-stick grå
  • Trangia Multi disc/Multi funktionsbræt Campingkoger tilbehør

Madlavning

På en typisk camping- eller vandretur er det selvfølgelig væsentligt, at pakkelæsset ikke er for stort eller fylder for meget. Trangia gør det muligt at lave varm mad i det fri, men madvarerne selv fylder jo også noget. Desuden er det langt fra alle madvarer, som egner sig til at blive pakket ned og båret rundt i en rygsæk. En god ting at tage med er for eksempel linser. Linser er proteinrige og nærende, og skal ikke ligesom bønner stå i blød, før de kan bruges. Desuden er de alsidige og, afhængig af tilberedning og krydringen, kan de repræsentere kogekunst fra vidt forskellige steder i verden: Fra indisk dahl, over tyrkisk sumak, til klassisk dansk linsesuppe. Et par løg og hvidløg kan sagtens holde til et par dage på farten, især hvis de ikke bliver udsat for regn. Andre velegnede madvarer er selvfølgelig konserves, og hvis man vil have kød, kan pølser være gode. Især de røgede og spegede slags. Hvis man kan fiske og har udstyret og heldet med sig, er det jo oplagt at fange og stege fisk på sit Trangia udstyr. Fisken steges i lidt medbragt olie, og til en dejlig, friskfanget fisk behøves i øvrigt ikke andet en salt, og - hvis det skal være lidt ekstra lækkert – citron. Madlavningen på Trangia stormkøkken er en lejlighed til en velfortjent pause på vandreturen, og hvor meget tid og kræfter man bruger på det er jo op til den enkelte, men det er kun fantasien og måske energien, der sætter grænser.


Brug for hjælp?
Kontakt vores kundeservice: man-fre 10.00-18.00
78 77 40 69
Nyhedsbrev
Registrer dig nu og få en rabatkupon på 70 kr.
Eksklusive kampagner og tilbud venter dig. 4
Tilfredse kunder
Er du tilfreds med vores service? Skriv en anbefaling til andre!
Skriv en anbefaling