CAMPZ - Camping & outdoorshop
Op til 70% rabat1

Cykeltrailere

5 Produkter
Filter
Nulstil

Lastevne i kg

kg
kg

Farve

  • gul
  • grå
  • rød
  • blå
  • sort

Pris

DKK
til
DKK

Kundeanmeldelser

  • 2
Sorter
Mest solgte produkter Nyheder Bedst bedømte Pris faldende Pris stigende Nedsatte produkter
Filter
Sorter
Mest solgte produkter Nyheder Bedst bedømte Pris faldende Pris stigende Nedsatte produkter
Topeak Journey Cykelanhænger
Topeak Journey Cykelanhænger
Topeak
Journey Cykelanhænger
4.309 DKK
gratis forsendelse
Thule Coaster XT Cykelanhænger, blå/sort
Thule Coaster XT Cykelanhænger, blå/sort blå/sort
Thule
Coaster XT Cykelanhænger, blå/sort
4.459 DKK
gratis forsendelse
Hamax Traveller Cykelanhænger inkl. cykelarm & vognhjul, blå
Hamax Traveller Cykelanhænger inkl. cykelarm & vognhjul, blå blå
Hamax
Traveller Cykelanhænger inkl. cykelarm & vognhjul, blå
3.939 DKK
gratis forsendelse
BOB Yak Rejse vedhæng til 26 ", sort
BOB Yak Rejse vedhæng til 26 ", sort sort
BOB
Yak Rejse vedhæng til 26 ", sort
Vejl. udsalgspris 4.459 DKK 3.189 DKK
gratis forsendelse
- 28 %
Red Cycling Products Hundetrailer XL, rød/grå
Red Cycling Products Hundetrailer XL, rød/grå rød/grå
Red Cycling Products
Hundetrailer XL, rød/grå
2.229 DKK * 1.829 DKK
gratis forsendelse
- 18 %

Øg bagagekapaciteten med en cykelanhænger

Hvis man skal have meget oppakning med på sin cykel, så kan man klare sig langt hen ad vejen med en sadeltaske, som oftest er fastgjort på sadelpinden, eller et par cykeltasker, som hænger på siden af cyklens baghjul, fastgjort på bagagebæreren med remme eller kroge. Og hvis man skal have et enkelt, mindre barn med på cyklen, når det skal afleveres i vuggestue eller børnehave, så kan man som regel klare sig med en barnestol eller et barnesæde, monteret på bagagebæreren eller på stellets øverste stang, foran mor eller far. Men hvis man skal have en større eller tungere mængde gods med på cyklen – eller mere end ét barn - så kan det være en god idé med en cykelanhænger. Cykelanhænger fra Thule

En cykelanhænger er en moderne udgave af en Long John

Long John var en cykeltype, som var meget almindelig blandt for eksempel bybude fra 1930’erne og frem til 1960’erne. Det var en ladcykel, hvor ladet sad meget lavt mod vejen foran cyklisten, og foran ladet var et lille forhjul placeret. Den kunne være svær at manøvrere, når købmandsbudet skulle køre med flere af de gamle typer træølkasser med 50 øl i hver, eller med koks, som det også var almindeligt dengang. Disse cykelbude havde af samme årsag øgenavnet ”svajere”. Long John-cyklen blev opfundet i 1929 af cykelsmeden Morten Rasmussen Mortensen, og de var i en årrække meget populære som budcykler. Originale eksemplarer sælges i dag til høje priser. Op igennem 1970’erne begyndte mange af disse Long Johns at blive afløst af en cykelanhænger. Med lidt træning var de lettere at manøvrere end ladcyklerne, fordi vægten var placeret bag cyklisten, og dermed var cyklens styreevner bedre. Samtidig havde en anhænger den fordel, at den kunne hægtes af cyklen, så man ved håndkraft kunne trække den tættere på det sted, hvor varerne skulle afleveres. For eksempel i de københavnske baggårde, hvor der ikke altid var gode adgangsforhold. Sjovt nok har de gode, gamle Long Johns fået en renæssance de senere år – dog i meget opdaterede udgaver, så de blandt andet er udstyret med gear, hvilket de gamle ikke var, og kører man med et tungt læs, er det en stor fordel at have nogle meget lave gear til igangsætning.

En cykelanhænger fylder i bybilledet

Både ladcykler og cykelanhængere har fået en kraftig opblomstring de senere år – især i storbyerne. Her er afstandene som regel ikke så store, så i stedet for at slæbe den nyindkøbte kommode ind i en offentlig bus – eller bestille en minitrans – kan man nemt og billigt transportere kommoden hjem til sig selv på cyklen. Det koster kun lidt muskelkraft. Nogle af de første ladcykler, som kom til hovedstaden, var de i dag så berømte Christiania-cykler. Navnet fik de, fordi de blev fremstillet af en lille virksomhed i netop Fristaden Christiania. Cykel trailer fra CargoMen begge har dog to ulemper – i hvert fald set med andre almindelige cyklisters øjne – de fylder, og de kører langsomt. Mange steder i storbyerne er cykelstierne konstrueret til, at maksimalt to cyklister kan køre ved siden af hinanden, og den ene cyklist kan hurtigt trække ind bag den anden, når en ringeklokke bagfra antyder, at nu kommer der en cyklist, som kører hurtigere end de to, som triller stille og roligt afsted og snakker hyggeligt sammen. Den langsomme fart skyldes, at det kræver lave gear, og dermed lav hastighed, at trække et tungere læs. Men det kan altså skabe en vis irritation hos andre cyklister, som gerne vil forbi en cykelanhænger, men ikke kan komme det på en længere strækning, fordi cykelstien er for smal.

Vælg den rette cykelanhænger

Ofte er det gods, der transporteres på både ladcykler og i anhænger af den allermest dyrebare slags – nemlig børn. Det er jo smart, hvis ens egne børn og nogle af nabobørnene går i den samme institution, så kan forældrene skiftes til at aflevere hele flokken. Men man skal på forhånd overveje nøje, hvad den skal bruges til, og er det primært børn, så har sikkerhed absolut første prioritet. Find en god cykelanhænger på internetbutikken campz.dk. For eksempel:

  • Burley
  • Thule
Apropos børn og sikkerhed, så er der ét must: cykelhjelme. Og ikke kun til børnene – også til de voksne, som kører cykel og cykelanhænger. Herudover bør man overveje følgende ting, inden man beslutter sig for en bestemt anhænger. Behov: Hvor mange børn eller bagage skal der være plads til? Der findes cykelanhængere i flere størrelse og til forskellige priser, så vælg den, der dækker flest behov. Køreegenskaber: Jo tungere, jo sværere at manøvrere. En cykelanhænger bør inklusive last ikke overstige 60 kilo.