Kategorier
 

Festival pakkeliste

Pakkeliste til årets festivaler

Sommeren er næsten kommet, og det er blevet den tid på året, hvor årets festivaler bliver skudt i gang. Festivalerne indtager landets mange byer og bliver en eksplosion af fest, farver og vigtigst af alt, den gode musik. Hvis du allerede har købt din billet, skal du have styr på årets pakkeliste, så du kun medbringer det, du reelt skal bruge.

Billetterne er købt og du glæder dig til at besøge landets festivaler, der emmer af feststemning, festaber, musikfans og en følelse af sommer. Over hele verden begynder årets festligste tid, nemlig den tid hvor de mange festivaler bliver skudt i gang. Der er festivaler til den hardcore musikfan og personen, der kommer for at drikke en masse bajer. Fælles for dem alle er, at de skal medbringe det perfekte udstyr til årets festival.

Der findes festivaler rundt omkring i hele verden og der er stor forskel på temaerne bag. I Danmark bliver der afholdt næsten 60 festivaler, der varer i alt fra 1 dag og til 9 dage. Der er en festival, der passer til alles behov, hvilket gør de danske festivaler helt fantastiske og folkelige. Hele Danmark bliver ramt af en ægte sommerstemning, fordi der er mulighed for at opleve en festival næsten hele sommeren.

Hjertetegn til koncert
Kreditering: Hoda Bogdan

De danske festivaler

Den største festival i Danmark og resten af Norden er Roskilde Festival. Denne festival tiltrækker ofte det musikelskende publikum, fordi de har en meget spred spekter af artister og bands, der tiltrækker et stort eller mindre publikum. Der er ofte musik for alle på Roskilde Festival, men det er ikke en festival, der egner sig til det helt unge publikum, som mange andre festivaler gør. Roskilde Festival tiltrækker mange fra både ind og udlandet med sin meget unikke opsætning. Festivalen er for mange en ikonisk festival, der skal opleves en eller flere gange. Den kan noget helt særligt, som man kun oplever på Roskilde Festival og det gør den helt unik.

Udover Roskilde Festival finder man blandt andet NorthSide Festival i Aarhus, COPENHELL, Langeland Festival samt Danmarks smukkeste og Danmarks grimmeste festival. Vi finder også en række 1-dags festivaler som Rock i Holstebro, Tivoli Offspring Festival og Grøn Koncert. Her finder man en helt speciel stemning, som man ikke kan finde i resten af Danmark i løbet af sommeren. Nemlig en stemning af frihed, afslapning, danselyst og kærlighed.

Festivaler på Fyn & Sjælland

Festival Dato
Tivoli Offspring Festival 13. maj
Vi elsker 90’erne 28. maj – 4. juni
Copenhagen Distortion 30. maj – 3. juni
COPENHELL 21. – 23. juni
Tinderbox Festival 28. – 30. juni
Roskilde Festival 30. juni – 7. juli
Musik i Lejet 19. – 21. juli
Langelandsfestival 21. – 28. juli
Strøm 6. – 13. august
PHONO Festival 12. – 14. oktober

Festivaler i Jylland

Festival Dato
SPOT Festival 9. – 13. maj
Skive Festival 31. maj – 2. juni
NorthSide 7. – 9. juni
Thy Rock 22. – 23. juni
Nibe Festival 4. – 7. juli
Danmarks Grimmeste Festival 28. – 30. juli
Skanderborg Festival 8. – 12. august
Alive Festival 16. – 18. august
Tønder Festival 23. – 26. august
Aarhus Festuge 31. august – 9. september

Udover de almindelige festivaler er gadefestivalen efterhånden også fundet tilbage til danmarkshistorien. Det var meget populært før i tiden og er nu igen blevet utrolig populært. Den mest populære gadefest foregår på Københavns gader. Festivalen Distortion samler byen til én stor fest, som man ikke ser i andre danske storbyer. Festivalen er gratis og kan derfor noget helt særligt og unikt.

Musik binder folk sammen

Der er ingen regler for musik og alt musik fortæller sin egen historie. Det er med til at binde folk sammen, der normalt ikke har noget tilfælles. To meget forskellige personer kan nemlig have ens musiksmag og på den måde skaber det et specielt bånd, som sjældent er set i Danmark.

Det fantastiske med musik er, at der ikke er rigtigt og forkert. Musikken skaber glæde, den skaber sjæl og den skaber én stor fest blandt folket. Festivalerne rummer alle slags mennesker på samme sted, og det skaber en unik stemning.

Tilskuere til festival
Kreditering: Anton Gvozdikov

Det er dog ikke alle, der tager på festival blot for at høre en masse god musik. Danmark er kendt for at have en rig alkoholkultur, og det kan også ses på de danske festivaler. I Danmark drikker gæsterne ofte alkohol og de fleste drikker sig helt i hegnet. Det er især den danske ungdomskultur, der bliver kendetegnet af, at der bliver drukket meget alkohol. I Danmark kan man næsten ikke sige festival uden at sige alkohol. Alkohol er derfor en stor del af festivalkulturen og det vil den nok altid være. Når der er alkohol til stede, sker der altid sjove og spændende ting, og det tiltaler rigtig mange unge festivalgæster.

Danske festivaler er noget helt specielt for Danmark, og de giver en stemning af sammenhold, som vi normalt ikke oplever i hverdagen. De samler unge og ældre til et stort fællesskab, hvor man snakker sammen på tværs af generationerne. De bringer mennesker sammen på tværs af kulturelle forskelligheder og den sociale status, hvilket er helt fantastisk i et lille land som Danmark.

Sådan laver du den perfekte pakkeliste

Plads er ikke noget at det, du har mest af, da man ofte selv skal slæbe udstyret både til og fra festivalpladsen. Det gælder om at pakke let, men stadig have alle de vigtigste ting med i tasken. Derfor er det er en god ide at lave en pakkeliste, der tager hensyn til alle situationer og som sikre, at du ikke lægger ubrugelige ting i tasken.

Hvis du ikke er en øvet festivals gænger kan det være svært at sammensætte den perfekte pakkeliste. Derfor hjælper vi dig på vej. Der er selvfølgelig stor forskel på om man skal være afsted bare 1 dag eller om det er over en uge. Derfor skal man også have dette in mente, når man pakker til årets festival. Hvis du er en globetrotter, der rejser fra festival skal du selvsagt have mere med, end hvis du deltager én dag på en mindre festival.

Pakkeliste til årets festivaler anno 2018

Sovesituationen

Telt

Teltet skal være et letvægtstelt, da det er meget praktisk at tage med på festival. Dog skal du gøre dig overvejelser for, hvor meget du vil betale for teltet, da det er i risiko for at blive ødelagt under festligheder på campingområdet

Rygsæk

Rygsækken skal rumme lidt af hvert samtidig med, at du skal kunne bære den til og fra campingområdet på festivalen. Det kan være en vandrerygsæk, der har mange lommer og rummer mange muligheder

Sovepose

Soveposen er et must, så du kan holde dig varm i teltet eller i en campingstol om aftenen

Liggeunderlag

Vælg et liggeunderlag der ikke fylder for meget. Det vil gøre det nemmere, både når du skal transportere det, men også give mere plads i teltet

Unge campister på en festival
Kreditering: Halfpoint

Campingområdet

Campingstol

Noget af det vigtigste til en festival er campingstolen også bedre kendt som festivalstolen. Denne stol bliver dit kæreste eje under årets festival og derfor bør du ikke gå på kompromis med kvaliteten og mulighederne denne stol kan give dig

Førstehjælpskit

Det er godt at være forberedt, hvis uheldet er ude. Der er ofte førstehjælpsområder på festivalen, men det er godt at kunne klare noget selv

Gaffatape og presenning

Man kan klare alle situationer med gaffatape og en stor presenning. Det kan beskytte for alt slags vejr og gøre festivaloplevelsen endnu bedre

Hent “den essentielle festival pakkeliste” guide