Kategorier
 

Merinould – det perfekte undertøj

Merinould – Det perfekte undertøj

Vi fremstiller materialer og skaber tøj og klæder med inspiration fra naturen. Merinould er en af de bedste opfindelser fra naturen, som er blevet brugt i årtusinder, og ingen af vores syntetiske materialer kommer tæt på tilsvarende kvalitet. Tøj fremstillet af merinould er perfekt til udendørs aktiviteter på alle årstider, træning, rejser og er samtidigt miljøvenligt.

Hvis denne guide ikke overbeviser dig, kan du selv prøve merinould – så vil du forstå, hvad vi mener!

En vindende kombination

Blød og kradser ikke

Temperaturregulerende

Varmer – også selvom den bliver våd

Naturlig lugthæmmende

Svedtransporterende

Hurtig tørrende

Spændstig og stærk

Har naturlig UV-beskyttelse

Biologisk nedbrydelig

Hvad gør merinould til noget særligt?

Merinoulden kommer fra merinofår, der lever i hårde og udsatte bjergmiljøer, hvor de trives i årstider med ekstrem vinterkulde og bagende sommersol. Det betyder, at ulden både skal varme og afkøle fårene.

De unikke fibre

Merinoulden består af ultrafine fibre, der er meget tyndere end almindeligt uld, med en struktur og overflade, der gør den unik. Dette gør merinould utroligt blød mod huden, eftersom fibrene ligger i tæt kontakt med huden, i modsætning til tyk uld, der kan føles lidt klæbrig. Fibrenes mindste bestanddele er placeret i spiraler, hvilket gør dem spændstige og fleksible. Dette giver tøjet facon og bliver rynkefri.

Læg ildelugtende træningstøj til side

En uvelkommen effekt af vores sved er, at vores tøj bliver modtagelig over for bakterier. Merinould har naturlige antimikrobielle egenskaber i hver enkelt fiber, som hæmmer produktionen af bakterier og holder tøjet friskt i lang tid. Det gør den perfekt til flere dages ekspeditioner og giver friskt tøj hver dag!

Snowboarder

Når vi øger tempoet og pulsen

Merinould er perfekt til højintensive aktiviteter takket være dens temperaturregulerende egenskaber. Når vi genererer varme, frigiver vi det som vanddamp. Merinoulden absorberer vanddamp og frigiver den til atmosfæren, hvilket betyder, at selv inden du begynder at svede, gør ulden sit arbejde i modsætning til syntetiske materialer, der kan føles klæbrige og opsuger sved. At være iført et stykke tøj i merinould svarer derfor til at være iført et personligt klimaanlæg. Når du bliver svedig, absorberer fibrene dråberne og transporterer dem til ydersiden af stoffet og holder dig tør.

I kolde og våde omgivelser

Merinoulden har små luftlommer, der isolerer varmen, når du er kold. Det betyder, at sammen med merinouldens evne til at give varme, når det absorberer fugt, holdes du varm – selv hvis tøjet bliver vådt.

Til alle årstider & aktiviteter

Merinofårene har en sommergarderobe og ekstra vintertøj. Når temperaturen falder i de kolde måneder, får de et lag uld over deres basislag. Vi skal tænke på og bruge merinould i forskellige tykkelser og i flere lag på præcis samme måde. Det gælder også for vores undertøj. Hvis du ikke er iført merinould inderst, er det ligegyldigt, hvad du er iklædt, fordi effekten går tabt.

Ordet uld får os til at tænke på at holde varmen om vinteren, men merinould kan bruges året rundt. Du skal blot finde en tykkelse, der passer til dig og din aktivitet. Den gældende regel er, at jo højere tal pr. kvadratmeter stof, desto varmere bliver du. For at gøre det lettere for dig har vi kategoriseret dem i tykt, tyndt og supertyndt merinould.

Pige i vintertøj

Tykt

Dette tøj vil varme, når det er meget koldt og er derfor bedst egnet til vintermånederne. Det har en vægt på cirka 260 g/m²

Lam

Tyndt

Tynde beklædningsgenstande vejer ca. 200 g/m² og er perfekte som basislag året rundt til dagligdags aktiviteter, kano- og vandreture

Spinderok

Supertyndt

Med ca. 150 g/m² er den supertynde merinould egnet til sommeraktiviteter, undertøj og dagligdags brug

Vi anbefaler merinould, når du vil pakke lidt og spare vægt, fordi tøjet forbliver frisk i længere tid. Hvis du skal på vandretur og er ligeglad med, om håndklædet er inkluderet, kan du taget undertøj i merinould på lige efter bjergbadet. Så bliver du hurtig tør og varm.

Hvad betyder det, at merinoulden er mulesingfri?

Mulesing er en procedure, der udføres på merinofårene for at forhindre flueangreb, da deres hudfolder ofte bliver angrebet. Proceduren involverer at skære hudfolder af ved fårets tarmåbning, hvilket er en smertefuld måde, der ofte udføres uden bedøvelse og er meget traumatisk. Mulesingfri merinould betyder, at denne metode ikke er blevet anvendt på de får, hvor ulden kommer fra.

Bjergvandrer

Vedligeholdelse

Tøj i merinould skal ikke vaskes efter hver brug. Hæng det op for at lufttørre – så du sparer vand og energi, ligesom dit tøj holdes frisk i længere tid. Maskinvask ellers ved 30-40 grader, helst med et uldvaskemiddel, der bibeholder og bevarer uldens naturlige egenskaber. Hæng derefter tøjet til tørre, og fordi merinoulden hurtigt genvinder sin form, behøver du ikke at stryge eller strække tøjet.