Kategorier
 

Test: Merrell Trail Glove 5

Test: Merrell Trail Glove 5

To år efter Trail Glove 4 er Merrell endelig kommet med opfølgeren. Nu med en mellemsål, som skal imitere fodens bevægelser endnu bedre. Vores tester tog en tur i skoven med sine nye, dropløse sko – Trail Glove 5.

KORT OM TESTEREN

Navn: Julia Möller

Job: Koordinator for Editorial i Stockholm

Løber: På skovstier, i terræn og egentlig overalt, hvor løb bliver til leg.

KORT OM MERREL TRAIL GLOVE 5

  • Ingen drop
  • Trailsko til varierende underlag
  • Støtte i både hæl og fodbue
  • Beskyttende tåkappe
  • Beskyttelsesplade
Mine første sko uden drop.

Ud i skoven

Jeg testede skoene på distancer mellem 5-8 kilometer. Siden det er mine første sko uden drop, startede jeg med at løbe den halve distance af min sædvanlige tur, og øgede med tre kilometer i løbet af testmåneden. Løbesko uden drop stiller større krav til, at kroppen skal udføre korrekte løbeskridt og dæmpe på egen hånd. Jeg løb hovedsageligt på skovstier med blødt underlag, som er en smule mere tilgivende over for dropløse løbesko.

Vejret var for det meste fint med sol og underlaget mest tørt.

Pasform

Det første, jeg bemærker er, at de sidder rigtigt godt i fodbuen, hvor det er rart med lidt ekstra støtte. De er utrolig lette , så lette, at man næsten ikke mærker dem. Overdelen er ventileret og passer om foden som en sok. Dette gør skoen mere behagelig end mange andre sko, jeg har testet. De er brede foran og har god plads til tæerne.

Jeg har relativt små fødder, størrelse 34-35, hvilket gør det vanskeligt at finde sko med den ønskede pasform. En lille besked til alle skoproducenter derude; jeg ville ønske, der var flere skomodeller i mindre størrelser. Mine Trail Glove 5 er størrelse 36, en størrelse, som plejer at fungere fint. Jeg oplever alligevel, at fødderne får lidt for meget plads foran, lige nok til at tåbeskyttelsen sidder en smule foran mine tæer. Men ud over det, sidder skoene som hånd i handske og passer til størrelsen.

Oplevelsen

Trail Glove 5 giver lidt ekstra dæmpning takket være mellemsålens skum og den bløde indersål. Imidlertid føles skoene minimalistiske, men så øgede effekten gradvist.

Beskyttelsespladen gør sin del imod de elementer, du finder på stierne. Der hvor underlaget ofte føles lidt ubehagelig, er på vej til skoven, hvor der ligger større sten på asfalten. Du kan derfor tage skoene på allerede hjemmefra. På skovstierne føles kontakten med underlaget helt fantastisk og selv på asfalt føles det godt.

Gummisålen har et udemærket greb. Mønsteret er lavet for at passe til både sti og asfalt. Jeg tog også ud på en leret afstikker med skoene på, men løb ikke langt nok til at kunne sige, hvordan grebet er der. Jeg vil tro, at en sko med et dybere mønster er at anbefale her.

De har gjort mig mere nærværende i mit løb.

Konklusion

Med Merrels Trail Glove 5 kommer du meget nær barfodsoplevelsen, men med den beskyttelse, du har brug for på underlaget. Jeg oplever, at de har gjort mig mere nærværende i mit løb. De kræver, at jeg er mere med i løbet og selv må kompensere for ujævnheder på underlaget. Det er stadig uvist, hvordan de klarer sig imod lignende modeller, men jeg tror, de kommer til at høre til blandt de bedste.