Kategorier
 

Test: Salomon Outline GTX-sko og -jakke

Test: Salomon Outline GTX-sko og -jakke

Når vores kolleger planlægger spændende udflugter, forsøger vi at støtte dem så meget som muligt. Marthe fra vores SEO-team er altid klar på et udfordring, og i år var ingen undtagelse. På sin cykel- og vandretur til Østeuropa, der startede i Moldavien, gik via karpaterne til Kiev, fik hun mulighed for at virkelig sætte Salomons Outline-sko og matchende Outline-regnjakke på prøve.

Siden min barndom har jeg tilbragt flere uger hver sommer i naturen, på vandre-, cykel- og teltture, i campingvogn eller under den åbne himmel. Jeg elsker at være udendørs, slukke for min telefon og komme væk fra hverdagens trængsel og travlhed – dette er uden tvivl min foretrukne måde at genoplade batterierne på. I sommer tilbragte jeg tre uger med min kæreste i Østeuropa med min cykel, telt, cykeltasker og selvfølgelig med testprodukterne.

Denne ekstremt komfortable, lette og elegante duo er perfekt til både vandre- og cykelture

Marthe Lem

Første indtryk

Til denne tur havde jeg brug for et par lette outdoorsko, som jeg kunne bruge til at vandre komfortabelt i bjergene, spadsere rundt i byerne og til cykling. Salomon Outline lod til at være det perfekte valg. Jeg valgte en størrelse større (38 2/3 i stedet for 38) for at kunne bære tykkere sokker til de koldere forhold og stejle nedadgående passager. Allerede efter de første skridt i skoen, vidste jeg, at jeg havde valgt rigtigt.

Jeg besluttede også at bestille Salomon Outline-jakken i en størrelse større (L i stedet for M) for at have plads nok til et par ekstra lag – hvis det viste sig at være koldere end forventet – og for mere bevægelsesfrihed på cyklen . Som forventet var ærmerne lidt længere, men jakken passer bedre i taljen end forventet. Samlet set syntes jeg, at jakken så stilfuld ud og føltes meget blød og let..

Testen

Vejret var meget varieret på turen, hvilket gav Salomon-produkterne masser af muligheder for at bevise sig selv.

Jeg medbragte Outline-jakken på vandretur i Karpaterne, på mine gåture i Chissinau og regelmæssigt på min cykel på koldere morgener, såvel som når det regnede eller blæste. Ligegyldigt hvor tung regnen var, forblev jeg tør. På cyklen tillod jakken stor bevægelsesfrihed, gav god kropsdækning og beskyttede mig godt fra vinden. Derudover holdt den åndbare jakke mig komfortabel og varm, mens hætten gav ekstra beskyttelse. Outline-jakken er desuden nem at vaske, men desværre kun ved håndvask ved maks. 30 grader.

Salomon Outline-allroundskoene med deres GORE-TEX membran og Contagrip-ydersål yder også overbevisende godt i våde og tørre forhold. Ikke alene ser de godt ud, men er også komfortable og passer perfekt, selv om jeg havde valgt en lidt større sko end normalt. På grund af den lave vægt på næsten 580 g pr. par var de perfekte til vores udvidede gåture gennem byerne på turen.

Konklusion

Salomon Outline-sko og -jakke var de perfekte følgesvende på min rejse gennem Ukraine og Moldova, og begge produkter oversteg mine forventninger.

Skoene var så behagelige og lette at jeg bar dem hver dag – det havde jeg bestemt ikke regnet med. De tilbød godt greb, holdt mine fødder tørre og gav ingen smerter eller ubehag – ikke engang efter første tur. Jeg synes det var en god beslutning at bestille skoene lidt større, ellers ville de have været for små.

Outline-jakken beskyttede mig rigtig godt i regn, vind og kulde. Andre store fordele var den lave vægt og den lille pakningsstørrelse. Jeg anbefaler denne lidt dyrere regnjakke til alle, der værdsætter stil og funktion, især for moderat anstrengende aktiviteter og temperaturer.

Omkring turen:

* Varighed: 3 uger
* Deltagere: Min kæreste og jeg
* Start: Chissinau (Moldova)
* Mål: Kiew (Ukraine)
* Distance: 900 km
* Udstyr: Trekkingcykler, telt
* Særlige destinationer: Karpaterne (bjergkæde)

Billeder fra Marthes tur gennem Ukraine og Moldova