Kategorier
 

Test: Ultralight trekking set-up fra Nordisk og Yeti

Test: Ultralight trekking set-up fra Nordisk og Yeti

Nordisk og Yeti er eksperter inden for campingudstyr og friluftsliv, og er særlig kendte for deres holdbare letvægtsudstyr. Vores medarbejder Matthias Haag, Junior Brand Manager hos CAMPZ har testet Nordisk og Yetis letvægtsprodukter på en campingtur, der krævede både funktionelt udstyr, men stadig med minimal oppakning.

Camping på den ultralette måde selv under krævende forhold

Matthias, også kaldet Matze har siden barnsben været begejstret for klatring, camping, vandreture og alt hvad der høre sig til. Han har i denne omgang af Tested-By afprøvet Nordisk og Yetis letvægtstrekking-opsætning på en flere dage lang vandretur gennem Brandenburg-skoven.

På lange vandre- og cykelture over flere dage tæller hvert gram og hver kubikcentimeter. Kapacitet er dog ikke det eneste, som den ambitiøse vandretype skal tage hensyn til. Skiftende vejrforhold er også en vigtig faktor at tage højde for.
Vejret på Matzes vandretur, var, som det ofte er om foråret, meget omskifteligt: ​​fra regn og sol i løbet af dagen til 5 ° C om natten. Nordisk og Yeti har specialiseret sig i udstyr, der kan tåle lidt af hvert og det kompakte letvægtsudstyr imponererer med en samlet vægt på lidt under 3 kg, hvilket efterlod nok plads til forsyninger og drikkeflasker.

Kompakt og tilstrækkelig med plads

– Nordisk Telemark 2.2 LW

Skal der kunne ligge to personer her?!?

Hvis man dømmer ud fra teltets størrelse, skulle man næsten tro, at det var et liggeunderlag og ikke et to-personers telt. Men det er altså et telt til to personer.

Teltet er utrolig let at sætte op med kun en teltstang, 4×15 cm lange hjørnestænger og fire pløkker sikre et stabilt telt. Det lille kompakte Nordisk Telemark 2.2 LW-telt har rigeligt med plads til to personer, uden man føler sig som en sild i en tønde.
Netop teltets kompakte, og ikke mindst, praktiske størrelse er Matze utroligt imponeret over. Den lille pakningsstørrelse på kun et kilo, gør den til den perfekte ledsager til længerevarende ture samt til bikepacking. Teltet passer ned i en enhver rygsæk eller på bagagebæret.

Minimal og mumieformet liggeunderlag med antislip belægning

– Nordisk Vanna 3.8

Den mumieformede Vanna 3.8-madras rulles let ud og oppustes til den ønskede hårdhed. Tryk/træk ventilen for hurtig og nem op- og nedpustning. Liggeunderlaget fylder minimalt i tasken og er nem at pakke sammen. Derudover er liggeunderlaget yderst behagelig og giver støtte til ryggen, så du ikke føler, du ligger direkte på jorden. Liggeunderlaget kommer desuden med en skridsikker overflade.

Matzes konklusion er:

Vanna 3.8 er et ekstremt godt liggeunderlag og imponerer med sin lille lette størrelse. Den pladsbesparende mumieform og den skirdsikrebelægning, der holder dig på liggeunderlaget, mens du sover, var især et stort plus

Matze melder også om, at materialet isolerer ekstremt godt fra kulde. Med lidt over 5 ° C om natten i skoven, var Vanna 3.8 tilstrækkeligt for en god nats søvn. Selvom Vanna kun har været brugt et par gange virker liggeunderlaget til at være ekstremt holdbar og holder både form og luft en hel nat.

Lille pakningsstørrelse og hyggelig og varm

– Yeti Passion Five

Kompressionsposen er super lille, så soveposen fylder ikke mere end en termokande. Uovertruffen pakningsstørrelse!

Denne sovepose er virkelig lille og let. I en størrelse large måler den ca. 183 centimeter længden og i en medium måler den ca. 167 centimeter.

Selvom soveposen er bedst egnet til efterår- og forårsudflugter, så kan du også bruge soveposen om sommeren under varmere temperature ved at sove med soveposen lynet helt op. Når det er koldt kan snørren trækkes helt sammen ved åbningen og fyldet af dun er dejlig isolerende, komprimerbart og let. Det eneste minus er, at lynlåsen er vanskelig at åbne og lukke indefra, hvilket ikke er ideelt i fx. Ekstrem kulde. Konklusionen er dog, at isolering, design og materiale lever op til standarden og samlet set er det en god sovepose.

Yeti Medby & Mjelde 2,5-lags jakke

Begge jakker gør et godt indtryk fra starten. De er skræddersyet, og det længere snit bagpå er praktisk, hvis man skulle sætte sig ned på en fugtig overflade. Den justerbare hætte og tommelfingerne på ærmerne er ekstremt praktisk. Matze er især bemærket med ærmerne, som han kommenterer som følger: “Jeg har virkelig lange arme. Som regel er alle ærmer for korte.”

Jakken tilpasser sig perfekt til kroppens temperatur, og du har aldrig følelsen af, ​​at du ikke kan bevæge dig eller, at du bliver kvalt i jakken. Takket være jakkens membran er jakken yderst vandafvisende: regnen triller af så let som ingenting – først efter en times silende regn, vil du kunne mærke regnen trænge igennem. Desuden forsvandt regndråberne efter tørring uden at efterlade noget slitage på membranen. På trods af den resistente membran er jakken ekstremt åndbar, og takket være underarmsventilationen er den også velegnet til varmere temperaturer.

Alt i alt, så har Yeti Medby / Mjelde jakkerne en meget behagelig pasform og er som skræddersyet til kroppen. Jakken er ideel til brug fra efterår til forår og ifølge Matzes vurdering: “Du har aldrig følelsen af, at din jakke klæber til dig, når det regner, men den er heller ikke så varm, at du sveder.”

Konklusion

Produkterne ligger i den øvre del af prisrammen inden for udstyr, men er til gengæld et godt køb til vandre- og cykelture, hvor hvert gram tæller og så kan udstyret også bruges til andre formål end vandreture.

Bedømmelse

Pris / vedligeholdelse0%

Funktion / Performance0%

Forarbejdning / holdbarhed0%

Design/udseende0%

Innovation- og funktionalitet0%