Kategorier
 
De smukkeste efterårsture

Vandreruter i Danmark

Vandreruter i Danmark

Når bladene begynder at falde af træerne, og dyrelivet forbereder sig på længere nætter, er årstiden en unik chance til at tage ud på vandretur i landet. Hvorend du tager hen, bliver du mødt af et lærred af smukke pastelfarver, imens sommerens fugtige temperaturer giver plads til aktiviteter i et mere komfortabelt og køligere klima. Lad os derfor gribe muligheden og marchere ind i den kommende vinter med masser af vandreture og outdoor-oplevelser i efteråret!

For at gøre det nemmere for dig , har vi samlet en række sæsonspecifikke vandreture og –destinationer, som alle præsenterer efterårets mange dyder. Vores oversigt indeholder vandreture, som fører dig gennem dale, langs floder, over brede enge og gennem stille skove, såvel som et par mere krævende ruter. Længere nede på siden finder du et kort med ruternes placeringer sammen med nyttig information om de enkelte destinationer.

 

Hvad venter du på? Snør vandreskoene, på med jakken, og kom afsted – ud i efterårets friske og rene luft.

Vandreture til efteråret:

Bornholm
Møns Klint
Himmelbjerget
Skagen
Blåbjerg
Kystvandring fra Lønstrup til Løkken

Bornholm

Bornholm er med sin granit og klippekyst en sand perle i havet. Det usædvanligt milde klima tillader figner at trives, og gør det muligt at besøge de evigt lange strande. Øens små, snørklede gader og stræder er ren idyl. Vandreruterne går gennem varieret landskab og byder på spektakulær klippekyst, strande, klitter, kultur og historie.

Møns Klint

Fantastik syn fra vandet, og smuk udsigt fra hele kalkklintskysten. Her kan du endda være heldig at finde fosiler. Fra GeoCenter Møns Klint på den østligste del af øen Møn fører en lang trappe ned til stranden. Forsteninger, imponerende strande og fantastisk udsigt kendetegner Danmarks højeste kalkklint

Himmelbjerget

Søhøjlandet er det højest beliggende område i Danmark og er omgivet af store bakker og søer – Gudenåen mod nord, Danmarks længste flod, og Salten Å mod syd. Landskabet er karakteriseret ved dybe dale og bakker. Himmelbjerget er områdets højdepunkt – bakkens top rejser sig 147 meter over havets overflader. Området byder i øvrigt på masser af spændende vandreruter med smuk udsigt.

Skagen

Danmarks nordligste punkt kaldes Grenen. Her kan du opleve det imponerende syn af bølgerne der mødes fra Skagerrak og kattegat. Grenen er et meget populært udflugtsmål på grund af dette naturfænomen. Derudover er Skagens Odde en af verdens største odder og strækker sig over ca. 30 kilometer. Et fascinerende og smukt område, som er et besøg værd året rundt.

Blåbjerg

Blåbjerg er et område der er karakteriseret ved sandflugt og byder på spændende natur med klitter, kystskrænter, bakker, hede, egekrat og plantage. Det blå bjerg, Blåbjerg, som plantagen er opkaldt efter, er den højest beliggende klit i Danmark og rejser sig 64 meter over havets overflade. Kun den øverste del af bjerget er flyvesand. Blåbjerg fungerede tidligere som sømærke, fordi det tydeligt kunne ses fra havet. Bjergets navn kommer af, at det på afstand ligner et fjernt, blåt bjerg. I klart vejr er der fra bjerget udsigt til store dele af det sydvestlige Jylland.

Kystvandring fra Lønstrup til Løkken

Fra havet, op i bakkerne og ned gennem frodige enge. Fra Lønstrup går Hærvejen gennem Danmarks højest beliggende vandreklit, Rubjerg Knude, og helt ned til kysten, forbi fyrtårnet i Nr. Lyngby og Løkkens fantastiske strand, hvor turen ender i den lille by.