Kategorier
 

Vandring med børn

Når du introducerer dine børn til udendørsliv, sår du frø til fremtiden. Selvom dine børn ikke nødvendigvis kommer til at omfavne udendørslivet 100 procent som voksne, vil naturen altid ligge dem nært, hvis du har vist dem den rette vej. Denne guide tilbyder praktiske tips til vandring med børn. Gør dit barns første møde med udendørsliv til en positiv og inspirerende oplevelse.

10 hurtige tips til vandring med børn

Hold dine børn varme, tørre og mætte

Vælg en nem vandrerute

Tilpas distancen, du planlægger at tilbagelægge på en dag, dine børns behov

Vær så fleksibel som muligt med din daglige vandreplan

Hold pauser regelmæssigt

Spis frokost eller en snack, inden dine børn bliver for sultne.

Tillad tid til leg i din vandreplan.

Forbered vandreturen med komfortabelt og funktionelt udstyr.

Sørg for, at dit barns rygsæk vejer så lidt som muligt.

Bevar den gode stemning!

Familie der vandre i bakkerne

Vær fleksibel med din plan

Et barn kan ikke gå lige så langt som en voksen. Hold regelmæssige pauser, og lad dine børn hvile deres fødder eller lege for en stund. Tag dette med i dine overvejelser, når du planlægger en vandretur, og tilpas dagens distance dine børns behov. Undgå stress og pres ikke dine børn unødigt, da det hurtigt kan frarøve dem glæden ved at vandre.

Opfyld alle de grundlæggende behov

Børn bør holdes varme, tørre og mætte. Du kan ikke forvente, at børn er lige så hårdføre og vedholdende som voksne eller kan fortsætte i samme omfang som en voksen. Selvom dit barn er hårdført, vil våde sokker og sult have en negativ effekt på dit barns humør.

Motivation

Selv i de øjeblikke, hvor stejle stigninger melder sin ankomst, er det vigtigt, at du er et godt eksempel og bevarer den gode stemning. Forsøg at lede dit barns opmærksomhed væk fra negative tanker. Ofte kræver det ikke meget. For eksempel kan du minde dem om den varme kakao eller hotdog, der venter ved næste stop eller give dem noget andet at se frem til.

Familie ved vandløb

Udstyr

Komfortabelt og funktionelt udstyr er det mest essentielle element, når du vil skabe en fornøjelig vandretur. Gør brug af tøj i lag. Medbring ekstra tøj til mulige vejrændringer samt varmt tøj til pauserne. Invester i et par gode vandrestøvler eller sko, og husk at gå dem til inden vandreturen. Det er ikke nødvendigt at købe de nyeste eller mest moderigtige sko, men funktionelle accessories gør vandreoplevelsen langt behageligere.

Rygsækbærer eller babysele

Hvis du planlægger at vandre med en baby eller med småbørn, har du behov for en slynge eller en bæresele. Medbring også et spejl, så du kan holde øje med dit barn hvis du bærer det på ryggen. Det er anbefalelsesværdigt at teste bæreselen inden vandreturen, så du og dit barn kan vænne jer til den. Et tip til dags- og vandreture: Start ruten på samme tid, som dit barn normalt sover til middag.

Rygsæk til børn

Rygsæk til børn fra VAUDE

Vandresandal til børn

Sandaler til børn fra Hi-Tec

Drikkeflaske til børn

Drikkedunk til børn fra CamelBak

Test dit udstyr hjemme

Lad dit barn vænne sig til de nye vandrestøvler og rygsæk. Hvis du planlægger en vandretur med overnatning, bør du inden da overveje at øve campering i egen have, stue eller et roligt sted i nærheden af hjemmet. Lad dit barn lege i teltet og føle sig hjemme i de nye omgivelser.

Pige ser på bjergene

Sikkerhed

Lær små børn altid at blive, hvor du kan se dem på vandrestierne. Ældre børn, der tidligere har vandret, kan gå i forvejen, men bed dem stoppe regelmæssigt for at tjekke, at forældrene følger trop. Udstyr dine børn med fløjter, og øv sammen et signal bestående af tre korte fløjt. Børn bør bruge dette signal i tilfælde af, at de bliver væk.

Sjove campingaktiviteter

Ud over det vigtigste vandreudstyr, såsom ekstra tøj, er det en god idé at pakke noget, der tillader børn at underholde sig selv. Det kan for eksempel være yndlingslegetøj, en bog eller en tegneserie.