Grill

(112 Produkter)

  Mærke

Valgt:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

  Pris (kr.)

  • kr. - kr.
    Anvend

  Kundeanmeldelser

Valgt:
SORTER EFTER
Side1af
2
 
SORTER EFTER
Side1af
2

Grill er sæsonens foretrukne spisested

Enhver, der har været i det sydlige Europa, har formodentlig slentret en tur langs havnepromenaden i en lille by – måske i Chania i Grækenland eller en anden af de små idylliske øer i det græske øhav og oplevet, hvordan selv den mindste restaurant med respekt for sig selv har en stor grill stående ude på fortovet eller gaden. Allerede på lang afstand kan man mærke den liflige duft af grillet kød eller fisk. Så er det svært at lade være med at sætte sig ved et af de ofte vakkelvorne borde med udsigt ud over livet i havnen – og så nyde en af de lokale specialiteter. Brændstoffet til en grill er enten trækul, briketter eller gas. Når vi taler om trækul og briketter, så drejer det sig jo i virkeligheden om resterne af et nedbrændt bål, det vil sige gløderne. Man kan sagtens lave mad over åben ild, med så er det ikke grill, for direkte flammer på kød eller fisk ødelægger fuldstændig maden. Åben ild kan bruges til at lave mad i gryder, som man enten kan sætte direkte ind i bålet, eller hænge op i en trefod over flammerne.
grill Men til forskel fra almindeligt brænde, som bare brænder ned til gløder, så er trækul og briketter præparerede –groft sagt ”forbrændte”, så de danner gløder kort efter, at de er antændt.

Trækul med 5.000 år på bagen

Det trækul, vi bruger til en grill i dag, uanset om det er en billig eller avanceret kuglegrill, er i virkeligheden en 5.000 år gammel ”opfindelse”. Allerede dengang fremstillede man trækul i egne med rig skovvækst, for folk havde opdaget, at trækul udvikler meget høj varme og meget lidt røg. For eksempel brugte kelterne trækul til håndværksmæssig behandling af metaller, men mon ikke også de brugte dem til at stege lidt kød over – måske på en primitiv grill eller på spid. Vi skal jo heller ikke ret langt tilbage, før et af vores egne smedjes vigtigst arbejdsredskaber var trækulsovnen og blæsebælgen. Smeden smed metallet direkte ind i gløderne – for eksempel når han skulle smede hestesko, og når metallet så var rødglødende, så kunne han bearbejde det med en hammer på sin ambolt. Trækul er grundlæggende mindre træstykker, hvor vand og andre lette stoffer er fjernet, og det fjernes ved at varme træet op, uden at der er adgang for luftens ilt, det vil sige i en lukket beholder med kun en lille aftrækskanal, hvor væden kunne fordampe igennem. Det lette og porøse materiale, der bliver tilbage efter denne behandling, består af 85 – 98 % kulstof, som ligner kul.

Hårdt arbejde for kulsvieren

Selve arbejdet med at omdanne træ til trækul blev tidligere udført af en såkaldt kulsvier. Han startede med at bygge en tætpakket, kegleformet stabel af trækævler med et lodret hul i midten, som skulle tjene som aftrækskanal. Stablen blev så pakket ind i græstørv og fugtig jord, så den var helt tæt. Brændende træ blev derefter smidt ned gennem aftrækshullet, og når ilden brændte lystigt, lukke kulsvieren hullet i toppen med jord eller græstørv. Varmen fra det brændende træ i midten ville så drive vand og andre stoffer ud af stablens kævler, som ville blive omdannet til trækul i løbet af et par uger. Processen skulle nøje overvåges, for der skulle naturligvis være adgang til præcis så meget ilt, at ilden blev holdt i live, men heller ikke mere. Det trækul vi i dag bruger, er fremstillet med lidt mere moderne produktionsmetoder, da det i dag foregår i store kedler af støbejern. Briketter laves på stort set samme måde, her er det blot sammenpresset savsmuld i stedet for træstykker, som udsættes for den samme behandling. Om man foretrækker trækul eller briketter, er en smags sag. Brændværdien af produkterne kan som regel ses på posen. Trækul kan købes på nettet via CAMPZ.dk.

Skal man vælge trækuls- eller gasgrill?

De kompakte udgaver kan være gode, hvis man for eksempel skal på cykelcamping eller ud at sejle på de svenske kanaler. Pakket sammen fylder de stort set ingenting. En helt stor grill er nok mest velegnede til stationær brug, for eksempel i sommerhuset, på helårshusets terrasse eller i campingvognen. Uanset hvad ens behov er, kan man helt sikkert finde den rigtige grill på CAMPZ.dk. Og man finder også alt det andet udstyr, som er rart at have, når maden både skal tilberedes og nydes udendørs – campingstole, borde, alt nødvendigt køkkengrej og service, og vælger man en gasgrill, så kan man også få gasflasker i alle størrelser – lige fra små gaspatroner til store gasflasker til stationær brug. Se meget mere om grill tilbehør på CAMPZ.dk, og se, hvor fordelagtige priserne er, uanset hvilken grill du vælger!
  • Trækulsgrill
  • Gasgrill
  • Barbecue top til grill
  • Grillkul


Brug for hjælp?
Kontakt vores kundeservice: man-fre 10.00-18.00
78 77 40 69
Nyhedsbrev
Registrer dig nu og få en rabatkupon på 70 kr.
Eksklusive kampagner og tilbud venter dig. 4
Tilfredse kunder
Er du tilfreds med vores service? Skriv en anbefaling til andre!
Skriv en anbefaling