Kan du ikke se det sikre browservindue fra PayPal?

Klik her
for at åbne det.

Din bestilling er lige straks gennemført. Vi takker for din tålmodighed.

Hold dig i form - Bliv stærkere og træn i naturen

Kompas

74 Produkter
Kompas – Type
  • 16
  • 13
  • 11
  • 34
Mærke
  • 22
  • 8
  • 2
  • 11
  • 1
  • 30
Pris i kr.
Kundeanmeldelser
Sorter efter
 
Side 1 af
2

Så er du på rette vej

Selvom teknologien tager over i alle mulige brancher, så er der nu ikke noget så hyggeligt og pålideligt som et kompas. Det er en gadget, som er omgærdet med lidt mystik, da ikke alle ved, hvordan man bruger det. Men det er ganske let at anvende, hvis blot man laver lidt research først. Det kræver blot lidt træning, og samtidig skal man sørge for at have et godt gammeldags papirkort med sig, som man altid kan forlade sig på.Brunton Globe Tag Along Her på CAMPZ byder vi på mange mærker, der også har hver deres udtryk og størrelse. Så gå på jagt efter det helt rette kompas her i online-udvalget, så du kan blive ledt på rette vej.

Bliv mester i at navigere

Det er en smagssag, hvad man har det bedst med – en GPS eller et kompas. Den første digitale model er afhængig af strøm og satellitter, og vejer oftest mere end et klassisk kompas, som til gengæld ikke svigter, når først man har styr på at aflæse det. Som udgangspunkt peger nålen på kompasset altid mod nord, og dermed har du en rettesnor for, hvor du er, og hvilken vej du skal gå. Når først du har fundet ud af i hvilken retning, nord ligger, bør du vende dit kort således, at nord-pilen på kompasrosen peger i samme retning som dit kompas, for uanset hvilken retning din destination er på kortet, er det den retning, du bør følge. Dermed går der lidt søfarer, vandrer og detektiv i den, for med kort og kompas er du altid udstyret med noget trygt og tillidsfuldt tilbehør, som aldrig svigter, når blot du har styr på at aflæse og placerer kompasset rigtigt på kortet. Dermed kan du være tropsfører, når familien skal på camping, vandreture, teltture, kanoture og alle mulige andre sjove ting.Kasper & Richter Meridian Pro Det skader naturligvis ikke at bruge sin mobil eller sin GPS som supplement eller foretage noget research i forvejen, så man er helgarderet, når man står i ukendt terræn.

Så bliver du aldrig væk

Noget af det vigtigste i forbindelse med at aflæse et kompas er at kende kompasretningerne. De fire verdenshjørner er selve kernen i retningerne og dermed de fire geografiske hovedkompasretninger, når man står med et traditionelt kort, der vender i læselig retning. Nord er som bekendt op, syd er ned, øst er til højre, og vest er til venstre. Derudover opererer man med zenit, som er retningen lodret opad, samt nadir, der er retningen lodret nedad. Retningen nord fastlægges som 0 grader, og derefter går man med urets retning til øst i 90 grader, syd i 180 grader og vest i 270 grader. Imellem disse fire hovedretninger har man så syv andre grader, og det hele i alt giver 360 grader. Nogle nyere typer kompas gør brug af gon, der anses som nygrader, og tæller 400 grader i alt hele vejen rundt. Vindretninger har ofte navne efter kompasretningen – Nordenvinden, Vestenvinden osv. Hvorimod strømme normalt går fra den modsatte pol, hvilket kan skabe lidt forvirring. Som eksempel en nordlig strøm, der går fra syd mod nord. Så lær dit helt eget kompas at kende lige her på CAMPZ.


Brug for hjælp?
Skriv til os via kontaktformularen, hvis du har spørgsmål eller besøg vores FAQ-side.
Nyhedsbrev
Registrer dig nu og få en rabatkupon på 35 kr.
Eksklusive kampagner og tilbud venter dig. 4

Databeskyttelse & afmeldelse
Tilfredse kunder
Er du tilfreds med vores service? Skriv en anbefaling til andre!