CAMPZ - Camping & outdoorshop
Lageroprydning – rabatter på op til 80 %1
GRATIS LEVERING FRA 699 KR., STØRRE DELE FRA 3.995 KR.6
Petromax - tryk-petroleumslampen
Petromax er den mest kendte tryk-petroleumslampe i verden. Navnet stammer fra "Kommerzienrat" - den højeste honorære titel for civile i Tyskland på daværende tidspunkt - Max Graetz som opfandt lampen i begyndelsen af det 20. århundrede. Hans venner plejede at kalde Max for "Petroleum Maxe" hvor Petromax er forkortelsen. Siden november 1910 har dette navn været patenteret. De efterfølgende år viste lampen sig at være yderst populær og der blev produceret og distribueret millioner af lamper på tværs af landegrænser. Glascylinderet, som er varmebestandig og lavet af borosilicate glas,er altid blevet fremstillet af Duran Group (tidligere Schott). Den dag i dag er mennesker stadig fascineret af denne lampe, som er håndlavet af mere end 200 individuelle dele. Fiskerbåde kan f.eks. belyse deres fangst med denne imponerende kraft med 400 watt.

Petromax

0 Produkter
Beklager, din søgning gav ingen resultater blandt vores sortiment

Ild og lys i mørke med Petromax

Tilbage i 1910, da Petromax officielt blev startet, var der ikke mange huse, der havde elektricitet. Derfor var man nødt til at tænke i nye baner, og det var netop, hvad Max Graetz gjorde. Han designede nemlig en petroleumslampe, der blev et kæmpe hit på verdensplan, så mange flere kunne få lys både ude og inde. Flydende og brændbar væske var nemmere at få fat på, og dermed var der lys forude i mørke tider. Lamperne er designet således, at brændbar gas – i dette tilfælde fordampet paraffin – ledes op over flammepunktet og dermed skaber lys i form af en eller flere flammer. I dag trykker man blot på en kontakt for at få lys, men det ændrer ikke på, at man stadig har brug for en energikilde, når man er undervejs i naturen. Der findes naturligvis masser af lommelygter og andre former for lamper, men intet slår hyggen og autenticiteten ved et klassisk flammelys. I dag byder Petromax stadig på de helt klassiske petroleumslamper i elegant messing, som er i ypperste kvalitet og dermed har en lang holdbarhed. Petromax ft 9Derudover udnytter man sin mangeårige ekspertise inden for området, og er gået videre med forskellige campingprodukter, hvor der er brug for ild.

Petromax gør campinglivet komfortabelt

Nu hvor man er eksperter i at udvikle ting til outdoor-brug, så er det naturligvis også oplagt at designe forskellige grillprodukter. Og det er netop, hvad Petromax gør, så man også har mulighed for at kokkerere, når der skal overnattes i det fri. Man har også brug for kogegrej og andet udstyr, når man er undervejs på campingture, fisketure, vandreture, cykelture og alle mulige andre slags ture. Det sørger dette tyske mærke naturligvis også for i form af smedejernspander og gryder, der kan holde i årtier, da de er skabt til at kunne klare madlavning over åben ild. Derudover byder firmaet også på alt mulig andet udstyr, som eksempelvis ildragere, riste, handsker, plejemidler, kedler samt andre nødvendige ting. Hos Petromax glemmer man ikke sin fortid, da mærket netop beror på en enorm viden inden for genrer som lys, bål, overlevelse og grill. Samtidig ser man også fremad på innovativ vis, og dermed er man sikret en række produkter i bedste kvalitet – skabt i en kombination af solidt håndværk og tidens nyeste produktionsmetoder. Så hvis du vil være sikker på at kunne se i mørke samt at få noget mad og kaffe indenbords, så er det blot at dykke ned i sortimentet her på CAMPZ.