CAMPZ - Camping & outdoorshop
Festlige X-Mas deals med op til -70 %1 rabat

Ansvarsbevidst shopping

Prøver du at finde produkter, der er produceret på en mere ansvarlig måde? Eller måske vil du gerne vide, hvordan du kan forlænge levetiden på dit friluftsudstyr? Denne side indeholder en række praktiske værktøjer, som du kan bruge til at guide dine bestræbelser.

Vælg et emne fra ikonerne nedenfor for at gå direkte til det, eller scroll nedad for at få mere at vide.


Certifikater

Har du opdaget et bæredygtighedscertifikat på et produkt? I en verden, der i stigende grad er blevet "greenwashed", kan det være svært at finde ud af, hvilke påstande du kan stole på. Derfor har vi afkodet nogle af de mest almindelige certifikater for dig.

Disse globalt anerkendte standarder fokuserer alle på produktrelaterede miljømæssige, dyrevelfærdsmæssige eller sociale fordele. Og endnu bedre, de er alle også certificeret af tredjepart.

Vælg en dropdown-pil for at få mere at vide.

GOTS: Global Organic Textile Standard

Global Organic Textile Standard er (som navnet antyder) en globalt anerkendt standard specielt for økologiske tekstiler.

Standarden måler omhyggeligt produktionen af økologiske materialer ud fra miljømæssige og sociale kriterier (alt fra de kemikalier, der anvendes i farvestoffer, til behandlingen af arbejdstagerne). Dette giver dig mulighed for at vælge økologiske produkter, der kommer fra mere ansvarlige forsyningskæder.

Der findes to GOTS-mærker. Produkter, der er mærket "økologisk", indeholder over 95% økologiske fibre. Produkter, der er "fremstillet af økologiske materialer", indeholder mindst 70% økologiske fibre.

Køb GOTS-produkter her .

bluesign APPROVED & bluesign PRODUCT

Har du set bluesign-logoet på noget, du elsker? bluesign er et pålideligt system, der fokuserer på, hvordan tekstiler, farvestoffer og tilbehør produceres. Det gør fremstillingsprocessen mere sikker for arbejdere, kunder og miljøet ved at forbyde farlige kemikalier i alle faser.

For at en produktdel (f.eks. stoffet eller et tilbehør) kan være bluesign APPROVED, må mærkerne kun bruge kemikalier, der opfylder bluesigns høje standarder.

For at være et bluesign PRODUCT skal et produkt indeholde mindst 90% bluesign APPROVED tekstiler og 30% bluesign APPROVED tilbehør.

Udforsk vores bluesign-produkter her .

RDS: Responsible Down Standard

Hvis du er på udkig efter noget varmt, der indeholder dun, skal du holde øje med RDS-godkendelsesstemplet.

Dette lille, hvide fjerlogo betyder, at dunene i dit polstrede produkt kommer fra fugle, hvis fysiske og følelsesmæssige behov er blevet fuldt ud opfyldt. Praksis som plukning af levende fjer og tvangsfodring er forbudt.

For at opnå denne standard skal opdrætterne opfylde strenge velfærdskrav. Det er betryggende, at hele processen evalueres: fra avl til fjerindsamling og hvordan det endelige produkt fremstilles.

Oplev vores RDS-produkter her .

GRS: Global Recycled Standard

Fans af genbrugsmaterialer bør holde øje med GRS-logoet. Global Recycled Standard er det førende universelt anerkendte certifikat for produkter, der indeholder genanvendte fibre.

Ud over at kæmpe for højere procentdele af genanvendt indhold i produkterne, regulerer GRS de ansattes arbejdsvilkår og kontrollerer nøje brugen af kemikalier i fremstillingsprocessen.

Så hvis et produkt er forsynet med dette logo, er det fremstillet af mindst 50% genbrugsmateriale på en måde, der er mindre skadelig for mennesker og miljø.

Udforsk GRS-produkter her .

RWS: Responsible Wool Standard

Når du er på udkig efter en ny ulden favorit, skal du kigge efter RWS-logoet. Denne frivillige standard fokuserer på sundheden hos de får, som din uld kommer fra.

For at blive godkendt af RWS skal gårdene opfylde strenge velfærdskrav. Hvert dyrs ernæringsmæssige, fysiske og følelsesmæssige behov skal opfyldes, og praksis som f.eks. ’mulesing’ er forbudt.

Bedrifterne skal også beskytte de ansattes velfærd og forvalte deres jord på en miljømæssigt progressiv måde, der beskytter jordens sundhed og biodiversitet.

Se RWS-produkter her

STANDARD 100 af OEKO-TEX

OEKO-TEX STANDARD 100 er et af de mest berømte sikkerheds- og kvalitetscertifikater for tekstiler i verden.

Hvis du ser OEKO-TEX's STANDARD 100-mærke på et produkt, kan du være sikker på, at hver eneste del af det - fra tråd til knap - har bestået strenge tests for sundhedsskadelige stoffer.

Hvert år revideres standarden i overensstemmelse med de nyeste love og videnskabelig forskning - så du kan have fuld tillid til dens vurdering.

Find STANDARD 100 af OEKO-TEX-produkter her .

Fair Trade Certified

Fair Trade USA er en nonprofitorganisation, der samarbejder med et enormt globalt netværk af producenter, mærker og organisationer. Deres mål? At fremme fair forretningsmetoder, der sætter mennesker og planeten i første række.

Når du ser et produkt med Fair Trade Certified-seglet, kan du være sikker på, at det opfylder seriøse sociale, miljømæssige og økonomiske standarder.

Disse standarder omfatter ansvarlig leverandør- og indkøbspraksis, pålidelige levebrød og bedre lønninger til landmænd og arbejdere, sikrere arbejdsforhold og gennemsigtige forsyningskæder.

Køb Fair Trade Certified-produkter her .

OCS: Organic Content Standard

Når du ønsker (non-food) produkter fremstillet af økologiske materialer, kan du stole på OCS logoet. OCS er en international standard, der verificerer og opretholder økologisk dyrket indhold - fra gård til slutprodukt. Den har til formål at støtte og øge produktionen af økologisk landbrug på verdensplan.

Denne standard har to separate certifikater:

OCS 100 - En certificering for produkter, der er fremstillet af 95-100 % økologisk dyrket materiale.

OCS Blended - En certificering for produkter, der er fremstillet af 5-94 % økologisk dyrket materiale.

Udforsk OCS-produkter her.


Filtre

Brug vores særlige filtre til nemt at finde de produkter, der stemmer overens med dine egne værdier.

I øjeblikket kan du filtrere via almindelige bæredygtighedscertifikater, men vi vil udvide disse i fremtiden.

Du kan finde alle vores filtre i venstre side af shoppen.


Guides

Naturligvis handler det at foretage mere ansvarlige indkøb om mere end blot certifikater.

Der er mange forskellige faktorer at tænke over og valg at træffe. Skal du f.eks. vælge tøj fremstillet af plantebaserede materialer eller syntetiske stoffer? Eller hvordan kan du vedligeholde dit udstyr, så det holder længere - så du kan undgå at udskifte det i så lang tid som muligt?

Vil du vide mere? Vælg et emne, og gå på opdagelse i vejledningslinkene nedenfor:

Materialevalg
Pleje og vedligeholdelse
Andet