Kan du ikke se det sikre browservindue fra PayPal?

Klik her
for at åbne det.

Din bestilling er lige straks gennemført. Vi takker for din tålmodighed.


Stanley

(20 Produkter)
Valgt:
  KATEGORIER

  Pris (kr.)

  • -
    Anvend

  Kundeanmeldelser

Valgt:
SORTER EFTER
Side1af
1
 
SORTER EFTER
Side1af
1

Stanley camping køkken

”Dr. Livingstone, I presume?”. Med disse ord gjorde Henry Morton Stanley sig selv til et brand, da han i 1873 efter års eftersøgning fandt den kendte opdagelsesrejsende, missionær og videnskabsmand David Livingstone, som var på jagt i det centrale og sydlige Afrika efter Nilens udspring.
Både Stanley og Livingstone kunne sikkert godt have haft brug for en termoflaske med koldt vand, for der var uden tvivl ufatteligt varmt, da de endelig mødtes den 10. november i 1873. Men det er en helt anden historie, for i dag har navnet og brandet Stanley også en anden betydning – termoflasker, termokander og andet udendørs udstyr af højeste kvalitet. Og noget af det kan du finde her på CAMPZ.dk. En termoflaske eller termokande er næsten et must ved alle udendørs aktiviteter. Stanley Shot GlassI sommerhuset, når morgen- eller eftermiddagskaffen skal nydes udendørs – og man ikke gider hele tiden at skulle rende ind i køkkenet for at fylde kopperne op eller hente kanden fra kaffemaskinen, hvor kaffen i øvrigt bare står og bliver flad og kedelig. Eller hvis man skal på picnic med madkurven. Er det rigtigt varmt, vil man måske hellere have noget kold læskedrik med end varm te eller kaffe, og her er termokanden lige så god, for den har en fremragende evne til både at holde væsker kolde eller varme.

Vakuum er hemmeligheden

Termokanden og termoflasken har nemlig en helt anden konstruktion end en almindelig glasflaske eller en kande, hvor man kan holde saftevanden kølig i begrænset tid med nogle isterninger. Termokanden eller –flasken er nemlig konstrueret i to lag – en yderskal og en indre kande. Den indre beholder kan være lavet af for eksempel glas, mens den ydre ofte er fremstillet af rustfrit stål – altså den type, som de fleste af os kender hjemmefra. Begge vægge kan dog også være lavet af rustfrit stål for at gøre kanden mere stødsikker, hvilket kan være praktisk på mere strabadserende tur som for eksempel bjergbestigning, hvor en varm drik kan være velgørende i de kolde højder. Imellem de to vægge er der en varme og/eller kuldebarriere, som isolerer ved et vakuum, det vil sige et lufttomt rum. I dette lufttomme rum er der altså ingen materialer, der kan lede varmen eller kulden fra den indre beholder til den ydre, og dermed kan indholdet i termokanden holde sig varmere henholdsvis koldere end omgivelserne i meget længere tid, hvis låget på kanden lukker tæt. Termokanden i dens grundform blev opfundet af Sir James Dewar, en skotsk kemiker og fysiker, i 1892, og inden for fysikfaget kaldes denne beholder da også stadig Dewars flaske efter opfinderen. Ordet ”thermos”, som har lagt navn til denne type beholder, betyder på oldgræsk ”varm”, og det var netop det navn, det tyske firma, som skulle blive det første til at fremstille den første kommercielle termokande i 1904, tog – nemlig Thermos GmbH. Thermos er stadig firmaets registrerede varemærke i flere lande, selvom ordet i dag oftest betragtes som et generisk varemærke, som er synonym med isolerende kander/flasker – altså termokander.

Stanley gennem 100 år

En af de virksomheder, som har specialiseret sig i termoflasker og termokander, er Stanley – ikke at forveksle med værktøjsmærket. Og det har de netop i 2013 gjort i 100 år, så der ligger en kolossal erfaring og ekspertise bag de produkter fra det amerikanske firma Stanley, som du kan finde her på CAMPZ.dk. Stanley var altså lige i hælene på Thermos GmbH, for firmaets grundlægger, William Stanley Jr., ændrede den måde, drikke blev opbevaret på i 1913. Stanley ClassicHer opfandt han nemlig den ovenfornævnte termoflaske, hvor både yder- og indervæggen er fremstillet af rustfrit stål – altså den type termoflaske, der er den foretrukne i dag, fordi en indervæg af stål ikke går så let i stykker som en af glas. Derfor har mærket Stanley på en termokande i dag nærmest ikonisk status. Masseproduktion begyndte to år senere – i 1915, og udover termoflasker omfattede sortimentet og produktionen også isolerende junger og andre isolerende drikkevarebeholdere. I 1942 var Stanleys flasker de første, som blev taget med i Det Amerikanske Luftvåbens Boeing B-17 bombefly, også kaldet ”Flying Fortress”. Efter krigen fik Stanleys produkter i 1953 for første gang den karakteristiske grønne farve, som de også har i dag. Stanleys kommercielle produkter vandt op gennem 1960’erne indpas i for eksempel flertallet af flyselskaber, oceanlinere, tog og hospitaler. Der foregik en konstant produktudvikling hos Stanley, og i 1970’erne blev de moderniserede termoflasker populære blandt de amerikanske arbejdere til at tage kolde eller varme drikke med på arbejdet, og i 1995 havde firmaets grundlægger, William Stanley Jr., udtaget ikke færre end 129 patenter. I 2002 overtog PMI-koncernen Stanley. Design og produktion blev strømlinet, men mærket Stanley blev bibeholdt – sammen med loyaliteten over for brandets oprindelige værdier og kvaliteter. Herfra fik mærket også stadig større udbredelse blandt friluftsfolk, hvor det hidtil nok mest havde rettet sig mod mere kommercielle formål, og i 2012 udnævnte det anerkendte Outside Magazine Stanleys vakuumflaske til ”Alle tiders mest indflydelsesrige grej”. Få mere ud af udendørslivet, når du vil nyde en varm eller kold drik i det fri. Se Stanleys produkter her på CAMPZ.dk. Når du køber produkter her, så har du 100 dages fuld returret, hvis du har gemt kvitteringen og emballagen er ubrudt.
  • Termoflaske med drikkekop


Brug for hjælp?
Kontakt vores kundeservice: man-fre 10.00-18.00
78 77 40 69
Nyhedsbrev
Registrer dig nu og få en rabatkupon på 70 kr.
Eksklusive kampagner og tilbud venter dig. 4
Tilfredse kunder
Er du tilfreds med vores service? Skriv en anbefaling til andre!
Skriv en anbefaling